Algemene informatie:  

Alle kamers bevinden zich op de eerste etage. Tevens is daar een gezamelijke ruimte waar u koffie of thee kunt maken, een krantje lezen of een spelletje doen. In die ruimte staat ook een koelkast waar u gebruik van kunt maken.    

Ook honden zijn welkom. U zal er wel rekening mee moeten houden dat de hond de trap op moet. het betreft een open trap. Graag horen wij van te voren of er een hond meekomt.   

Overal is free wifi. 

 "De gezamelijke ruimte" 

Ontbijten, 

De ontbijtruimte is op de begane grond. Daar is een ruimte gezellig ingericht en grenst direct aan de tuin. Bij mooi weer serveren we het ontbijt buiten in onze theetuin. Wij serveren een uitgebreid ontbijt en proberen tijdens een langer verblijf u elke keer met wat anders te verassen. Heeft u speciale wensen dan proberen we ook daar rekening mee te houden.  

De ontbijtruimte is tevens de thee en koffie schenkerij. Zoals eerder beschreven grenst deze aan de Theetuin. Via de ontbijtruimte en schenkerij kunt u altijd de tuin bereiken om wanneer u dat wenst lekker in de zitten.

Foto's van de schenkerij volgen. 

Onze kamers zijn vernoemd naar verschillende soorten "Thee".  

"Darjeeling"

Het planten van thee in het Indiase district "Darjeeling" begon al in 1841. De eerste pluk van het jaar geldt als de 'Champagne' onder de theesoorten. De fijne, met handgeplukte 1ste twee blaadjes, geven een lekkere zachte smaak. Het is een van de duurste theeën die elk jaar in mei ingevlogen wordt. 

Onze "Darjeeling" is de grootste kamer die wij aanbieden. De kamer heeft een prachtig uitzicht over de Es. De kamer  heeft een kingsize tweepersoons boxspring een gezellig zithoekje, ruimte om kleding uit te hangen en een televisie. De badkamer met toilet bevindt zich op de kamer.  

Deze kamer kost € 95.- per nacht inclusief uitgebreid ontbijt. 

 

                                                         

"Matcha" 

Matcha is een groene thee uit Japan maar de geschiedenis ervan begint al in China. Tijdens de Song-dynastie (960-1279) was het populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Deze thee zie je vaak in de traditionele Japanse theeceremonieën. Het wordt ook wel "Slow-Tea"genoemd vanwege zijn rustgevende eigenschappen. 

    

Wij hopen dan ook dat onze "Matcha" kamer u de nodige rust geeft. Deze kamer heeft twee eenpersoons boxsprings die, indien nodig, tegen elkaar geplaatst kunnen worden. Ook deze kamer heeft een klein zithoekje en een televisie. Er is ruimte om kleding uit te hangen. Recht tegenover uw kamer bevindt zich de badkamer met toilet. Deze hoeft u niet met andere gasten te delen.  

Deze kamer kost € 75.- per nacht inclusief uitgebreid ontbijt.    

"Sencha"  

"Sencha" is een Japanse groene thee. Dit theeblad wordt niet zoals gebruikelijk gerold, maar geplet en gestoomd. Daardoor wordt het een stroken thee. De mooie groene kleur van de "Sencha", wanneer hij nog niet is overgoten met warm water, en de goudgele kleur, wanneer deze wel is overgoten met warm water, komen een beetje terug in de inrichting van "Sencha". Een mooie kamer met een tweepersoons kingsize boxspring. Ook hier is weer een gezellig zithoekje gesitueerd, een kast voor uw kleding en televisie. De badkamer met toilet bevindt zich op de kamer.    

Deze kamer kost € 85.- per nacht inclusief uitgebreid ontbijt.

 

    

 

U bent "HarTHEElijk Welkom" in onze B & B.