ltx-parallax-layer

Bed & Breakfast

Over The Teaspoon

'Onze Bed & Breakfast'

WELKOM

De Bed and Breakfast….

Is voortgekomen uit een lang gekoesterde droom. Naast de theewinkel,  gevestigd in Ootmarsum, de online theewinkel hebben we nu ook een B & B. Dwingeloo, daar bevindt zich onze B & B, een rustige omgeving aan de rand van Het Nationaal Park Dwingelderveld. Landelijk gelegen net buiten het brinkdorp. Een omgeving waar je heerlijk kan wandelen en fietsen, één zijn met de natuur. Nog steeds vind ik thee zo’n mooi product dat het “Theethema” doorgevoerd is binnen de B & B.
We hebben 3 kamers: Sencha, Matcha en Darjeeling.

Algemene informatie

Alle kamers bevinden zich op de eerste etage. Tevens is daar een gezamelijke ruimte waar u koffie of thee kunt maken, een krantje lezen of een spelletje doen. In die ruimte staat een magnetron waar u gebruik van kunt maken. Ook is daar de mogelijkheid om maaltijden te nuttigen. Serviesgoed en bestek zijn aanwezig. Free wifi.

Ontbijten

Ontbijt

De ontbijtruimte is op de begane grond. Daar is een ruimte gezellig ingericht en grenst direct aan de tuin. Bij mooi weer serveren we het ontbijt buiten. Wij serveren een uitgebreid ontbijt en proberen tijdens een langer verblijf u elke keer met wat anders te verrassen. Heeft u speciale wensen dan proberen we ook daar rekening mee te houden. U kunt tot 9.00 uur beginnen aan het uitgebreide ontbijt.

Via de ontbijtruimte kunt u altijd de tuin bereiken om wanneer u dat wenst lekker te zitten en genieten van de tuin en het uitzicht.

Darjeeling

Uitzicht

Het planten van thee in het Indiase district “Darjeeling” begon al in 1841. De eerste pluk van het jaar geldt als de ‘Champagne’ onder de theesoorten. De fijne, met handgeplukte 1ste twee blaadjes, geven een lekkere zachte smaak. Het is een van de duurste theeën die elk jaar in mei ingevlogen wordt.

Onze “Darjeeling” is de grootste kamer die wij aanbieden. De kamer heeft een prachtig uitzicht over de Es. De kamer heeft een kingsize tweepersoons boxspring een gezellig zithoekje, ruimte om kleding uit te hangen en een televisie. De badkamer met toilet bevindt zich op de kamer.

Kamer inclusief uitgebreid ontbijt

€97,50 Per Nacht

Matcha

Rust

Matcha is een groene thee uit Japan maar de geschiedenis ervan begint al in China. Tijdens de Song-dynastie (960-1279) was het populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Deze thee zie je vaak in de traditionele Japanse theeceremonieën. Het wordt ook wel “Slow-Tea”genoemd vanwege zijn rustgevende eigenschappen.

Wij hopen dan ook dat onze “Matcha” kamer u de nodige rust geeft. Deze kamer heeft twee eenpersoons boxsprings die, indien nodig, tegen elkaar geplaatst kunnen worden. Ook deze kamer heeft een klein zithoekje en een televisie. Er is ruimte om kleding uit te hangen. Recht tegenover uw kamer bevindt zich de badkamer met toilet. Deze hoeft u niet met andere gasten te delen.

Kamer inclusief uitgebreid ontbijt

Tijdelijk niet beschikbaar.

Sencha

Gezellig

Ook “Sencha” is een Japanse groene thee. Dit theeblad wordt niet zoals gebruikelijk gerold, maar geplet en gestoomd. Daardoor wordt het een stroken thee. De mooie groene kleur van de “Sencha”, wanneer hij nog niet is overgoten met warm water, en de goudgele kleur, wanneer deze wel is overgoten met warm water, komen een beetje terug in de inrichting van “Sencha”. Een mooie kamer met een tweepersoons kingsize boxspring. Ook hier is weer een gezellig zithoekje gesitueerd, een kast voor uw kleding en televisie. De badkamer met toilet bevindt zich op de kamer.

Kamer inclusief uitgebreid ontbijt

€92,50 Per Nacht

Een kamer

Reserveren

WELKOM

Een gezellige kamer reserveren kan op verschillende manieren.

De  is de minimale verblijfsduur 2 nachten.

Direct bij ons op telefoonnummer 06 18 64 58 56 of mail naar info@theteaspoon.nl

Booking.com
Rechtstreeks