Een korte foto impressie van The Teaspoon

  

Zwarte/ blauwe bessen taart,

Ingrediënten:

115 gr zachte boter

175 gr fijne kristalsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

280 gr zelfrijzend bakmeel

125 ml melk

200 tot 300 gr bessen

 

Voor het kruimeldeeg

115 gr fijne kristalsuiker

85 gr meel

Fijne rasp van 1 citroen

50 gr boter

 

Vet een springvorm van 23 cm Ø.

Verwarm de oven voor op 180 graden

 

Klop de boter en suiker en vanille suiker luchtig, klop het ei erdoor. Schep voorzichtig het meel en de melk door het beslag tot alles goed gemengd is. Doe het beslag in het bakblik en strijk het glad. Vervolgen gaan de gewassen bessen erop, probeer ze een beetje droog toe te voegen.

Meng voor de toplaag/kruimellaag de suiker met het meel en de citroen rasp en kneed vervolgens de boter erdoor tot een kruimeldeeg. Strooi het kruimeldeeg over de bessen en bak de taart in ca 55 min goudbruin. Laat de taart afkoelen in de vorm.

Snij de taart in punten, een lekkere dot slagroom erbij en smullen maar!

Het recept is ook zeer geschikt om plaatkoek van te maken.

 

Zomerse Courgettesoep......

Voor ongeveer 5 kommetjes,

  • 500 gram courgette
  • 2 el. olijfolie
  • half bosje bos ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kerrie poeder
  • 600 ml bouillon (groente)
  • zout en peper naar smaak


Was de courgette en snijd ze in kleine stukjes, verhit de olie fruit daarin de gesneden bosui, knoflook en kerrie. Voeg de cougette toe bak ze al roerend mee. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het ongevver 8 minuten doorkoken zodat de courgettes gaar worden.

Vervolgens de staaf mixer erdoor en je hebt een heerlijke zomers soep die zowel koud als warm erg lekker is en snel gemaakt.

Stukje stokbrood erbij en smullen maar!


      Eiertaartjes met spek en lente ui.

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 bosje lente ui
  • zout en peper
  • 1 el Parmezaanse kaas of pecorino

Verder nog een muffinplaat en bakpapier

Knip uit het bakpapier vierkantjes die een stukje groter zijn dan de muffinvormpjes. Snij uit het bladerdeeg rondjes van ongeveer 11 cm doorsnee, ( gebruik een schoteltje of iets dergelijks als maat). Leg de zes  bladerdeeg rondjes met het bakpapier in de muffinvorm druk het deeg goed aan, zodat je een mooi "bakje"krijgt. Snij het ontbijtspek in reepjes en verdeel deze over de vormpjes. Klop de eieren en de slagroom in een schenkkom los, voeg naar smaak peper en zout toe. Snij de lente ui in fijne ringetjes en voeg ze bij het eiermengsel. Verdeel dit mengsel over de 6 vormpjes. Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden in een halfuurtje gaar. Tot slot wat kaas erover heen, succes verzekerd! Zowel warm als koud erg lekker.

Eet smakelijk....